Logo

OSNIVAČI FONDACIJE

Milenko Vasović
Milan Zivkovic

Rođen 26.08. 1956 u Kosjeriću. Završio novinarstvo na Političkim naukama u Beogradu. Više od tri decenije novinar, urednik i saradnik mnogih redakcija, i dalje aktivni novinar. Živi u Beogradu i Sečoj Reci.

Milan Živković
Milenko Vasovic

Rođen 02.01. 1949 u Sečoj Reci (Kosjerić). Završio Pedagošku akademiju. Kao učitelj 40 godina radio u OŠ “Drinka Pavlović” u Beogradu. Penzioner sa mnogo aktivnosti. Živi u Beogradu i Sečoj Reci.

Miroslav Paunović
Miroslav Paunovic

Rođen 12.12.1945 u Tubićima (Kosjerić). Završio Ekonomski fakultet. Veći deo radnog veka proveo u AMSS. I dalje aktivan u AMK “Jedinstvo” doo Zemun. Živi u Beogradu.


MOTO

Najbolja investicija, divan osećaj

Nema bolje investicije za jednu državu od ulaganja u znanje. To je jedini kapital koji niko nikome ne može oduzeti. Ne postoje obrazovana i neuspešna društva, dok siromaštvo i nepismenost idu pod ruku.

Srbija kao siromašna i nedovoljno uređena zemlja, još dugo neće imati mogućnosti da ulaže dovoljno novca u obrazovanje mladih. Mnogo je uspešne dece čije je no školovanje, zbog teškog materijalnog stanja, pod znakom pitanja. Toj deci treba pomoći, a pomažući njima pomažemo i Srbiji. Istovremeno pomažemo i sebi, jer malo šta ispuni čoveka kao osećaj davanja.

Smisao Fondacije je da puno nas izdvoji malu sumu i da prikupljenim novcem stipendiramo one najbolje. Sutra će oni činiti isto, i tako pokrećemo neprekidni niz uspeha i plemenitosti. Nacije koje ne ulažu u znanje osuđene su na propadanje i nestajanje!

Footer