Logo

Olimpijada iz matematike

Još jedna medalja za našeg stipendistu

Olimpijata matematika

Mladi srpski matematičari osvojili su pet medalja i jednu pohvalu na 57. Međunarodnoj olimpijadi iz matematike održanoj u Hongkongu, saopštila je Matematička gimnazija iz Beograda. Učenici Matematičke gimnazije iz Beograda koji su osvojili medalje su: srebrna medalja – Aleksa Milojević, bronzane medelje – Aleksa Konstantinov, Igor Medvedev, Nikola Sadovek i Ognjen Tošić. Nikola Pavlović, učenik gimnazije „J.J.Zmaj” iz Novog Sada dobio je pohvalu. Tim matematičara su vodili Dušan Đukić i Marko Radovanović. Međunarodna olimpijada iz matematike održava se u Hongkongu od 6. do 16. jula, a učestvovale su ekipe iz stotinak zemalja. Aleksa Konstantinov (prvi zdesna) je u ovoj školskoj godini 2015/16 bio stipendista Fondacije “Evro za znanje”


“Cementara Titan” Kosjerić

Za stipendije 100 hiljada dinara

Kolektiv ” Cementare Titan” u Kosjerić uplatio je 28.04.2016 godine na račun Fondacije “Evro za znanje”. 100.000 hiljada dinara. Ovo je treća godina zaredom kako cementarci pomažu Fondaciju i njene stipendiste. Inače,” Cementara Titan” izdvaja značajna sredstva za podršku lokalnim projektima i društvenoj zajednici. U ime stipendista, zahvaljujemo se na doniranim sredstvima.

Cementara Titan

Aleksa Konstantinov

Naš stipendista, olimpijsko zlato

Aleksa Konstantinov

“Fondacija Evro za znanje je prva nevladina organizacija koja je prepoznala moj trud i rad i nagradila ga. Stipendija mi mnogo znači, jer pored materijalne sigurnosti, znam da neko ceni sav napor koji sam ulozio. Veoma sam zahvalan Fondaciji, i nadam se da će biti još uspešnija u godinama koje dolaze. Nadam se da ću i ja jednog dana doprineti njenom radu i tako pomoći školovanje nekih novih vrednih i talentovanih učenika”. (Aleksa je učenik Matematičke gimnazije, a na januarskoj Olimpijadi u Kazahstanu osvojio je zlatnu medalju.)


Predrag Jekić
Footer